Texels Kookboek - Babi Pangangsaus (Chinese zoetzure saus)

Ingrediënten
2 dl ananassap 2 el tomatenpuree 1 el tomatenketchup 2 el witte wijnazijn
1 el citroensap 3 el suiker 2 el sojasaus 1 el olie
2 ½ cm gemberwortel 1 teentje knoflook 1 el maizena chilisaus
droge sherry

Hulpmiddelen
bekken garde wok

Voorbereiding

Hak de gemberwortel fijn.
Pers de knoflook uit.

Bereiding

Doe de ananassap, tomatenpuree, tomatenketchup, witte wijnazijn, citroensap, suiker en de sojasaus in een bekken en roer dit goed door elkaar.

Olie in de wok verhitten, gember en knoflook even roerbakken. De overige ingrediënten toevoegen en aan de kook brengen. Maizena aanmaken en toevoegen.

Saus op smaak brengen met wat chilisaus en droge sherry.

Serveertip

Soort gerecht: warme saus Aantal personen: 0,5 liter Bereidingstijd: ca 15 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!